Skip to main content

Met dit gratis webinar richten we ons tot iedereen die actief is in de energie-, bouw-, IT- of publieke sector en gaan we na welke mogelijkheden digitale technologieën bieden bij het slim maken van woningen en gebouwen. Een drietal experten delen hun kennis en ervaring en bieden antwoorden op actuele vragen zoals:

  • Hoe kan ik zo efficiënt mogelijk technologieën als warmtepompen, PV-installatie, batterijen, laden van elektrische wagens integreren en dan nog eens vraaggestuurd aansturen? Een elektrisch netwerk in balans houden? Een warmtenetwerk slim aansturen?
  • Om een slim gebouw te realiseren moet je ook extra digitale technologieën gaan toevoegen zoals sensoren en actuatoren die vanop afstand uitgelezen en aangestuurd kunnen worden. Maar hoe kun je nu verschillende systemen van verschillende fabrikanten laten samenwerken?
  • Wat zijn de mogelijkheden van AI om nieuwe diensten te ontwikkelen op basis van al die gemeten data? En welke rol kan BOPTEST, de digitale testomgeving voor het testen en benchmarken van slimme regelaars voor gebouwen, spelen?

De sprekers  zijn Johan Desmedt (Projectmanager bij EnergyVille/VITO), Matthias Strobbe (Senior Onderzoeker & Business Developer bij EnergyVille/imec) en Glenn Reynders (Innovatiemanager bij EnergyVille/KU Leuven).

Alle info kan je hier vinden. 

Details

Begin: 13 december 2023
11:00 (UTC/GMT +02:00 - Europe / Brussels)
Einde: 13 december 2023
12:30 (UTC/GMT +02:00 - Europe / Brussels)

Online evenement

Gedetecteerde tijdzone