Skip to main content

Warmte vertegenwoordigt een aandeel van ongeveer 50 % van het totale energieverbruik in Europa. Een groot aantal afnemers, van particuliere woningen tot commerciële, publieke en industriële klanten zijn ondertussen aangesloten op een warmtenetwerk. Vandaag zijn er duizenden stadsverwarmingssystemen in Europa, die samen momenteel meer dan 10 % van de totale Europese warmtevraag leveren. Recente geopolitieke ontwikkelingen hebben duidelijk gemaakt dat we moeten inzetten op alle mogelijke oplossingen die bijdragen aan onze energie-onafhankelijkheid.

In Denemarken werken ze intussen al meer dan 100 jaar met stadverwarming, waardoor er heel wat knowhow werd opgebouwd. In Nederland, dat de komende tien jaar zo veel als mogelijk van gas los wil komen, is stadsverwarming aan een opmars bezig als een van de belangrijkste mogelijkheden voor duurzame verwarming van bewoners en bedrijven. Maar ook Vlaanderen is ambitieus, al staan we hier nog maar aan het begin. In een aantal Vlaamse steden, waaronder Antwerpen, is een stedelijk warmtenet alvast geen toekomstdroom of een ver-van-ons-bed-show meer, integendeel, er wordt volop aan gewerkt.

In maart 2017 ondertekenden ISVAG en de Deense federatie van warmtebedrijven (DBDH) een intentieverklaring, met het oog op de uitwisseling van kennis en informatie. Samen met EnergyVille, Warmtenetwerk Vlaanderen, Interafval (VVSG) en de Provincie en POM Antwerpen en met de steun van verschillende bedrijven en organisaties uit de sector organiseerden we in november 2018 en december 2019 en juni 2022 drie succesvolle edities van de "District Heating Workshop" in Antwerpen. Door covid liet de derde editie even op zich wachten. Gesteund door de positieve feed-back van de meer dan 200 deelnemers, nodigen we jou heel graag uit voor de VIERDE internationale workshop over stadsverwarming, op dinsdag 28 november 2023 in het Provinciehuis in Antwerpen.

Het volledige programma en link naar de inschrijvingspagina kan je hier vinden 

Details

28 november 2023

Provinciehuis Antwerpen, Koningin Elisabethlei, Antwerp, Belgium

Koningin Elisabethlei 22
2018 Antwerpen Vlaams Gewest
België

Gedetecteerde tijdzone